Activiteiten van vandaag
Koersbalclub het Verzetje09:00 - 11:30
Koersbalclub " 't Verzetje" koersbalt elke woensdagmorgen in het buurthuis van 9.00 tot 11...
Lees meer
Dance with Pleasure14:15 - 21:00
Het lesrooster 2019 staat hier.   Heb je interesse in één van de ...
Lees meer
Yoga met Tamara19:00 - 20:00
Onbewust bouwt iedereen in meer of mindere mate spanning op in het lichaam, die gaandeweg ...
Lees meer
Rockkoor20:00 - 22:00
Op woensdagavond repeteert Rockkoor “Let’s Rock” van 20:00 uur tot 22:0...
Lees meer
Ving Tsun Kung Fu20:00 - 22:00
Ving Tsun (Wing Chun) Kung Fu is een Zuid-Chinese ‘no nonsense’ Kung Fu stijl ...
Lees meer
Salsa20:15 - 23:00
...
Lees meer
15-05-2019

Open dag Beemster

Op donderdag 30 mei 2019 organiseert 'Stichting Open dag Beemster' weer de Open Dag in de Beemster. Het buurthuis doet natuurlijk mee!. Er zijn verschillende activiteiten en exposities. Lees meer op onze evenementenpagina.

 

Het programma van alle deelnemers in de hele Beemster is in het buurthuis te kopen voor € 1,-- per stuk. 

 

24-04-2019

Bankiert u bij de Rabobank?

Dan heeft u een unieke stemcode ontvangen via de post om het verenigingsleven in uw buurt te steunen. Gebruik uw stem om ons buurthuis te steunen!

200

 

Stem via deze link. Uw stem en dus uw steun stellen wij zeer op prijs! U kunt stemmen tot 14 mei. 

 

Als we genoeg stemmen krijgen dan organiseren wij speciaal voor de ouderen in ons dorp een beautymiddag! 

10-04-2019

Kaartverkoop is gestart!

Wat een leuke spelletjes en activiteiten kan je doen op Koningsdag bij het buurthuis. Het wordt weer een superleuke dag. De verkoop van de spelletjeskaarten is inmiddels gestart. Bij het buurthuis of op het schoolplein tref je de verkopers. Kosten per spelletjeskaart € 4,--.

02-04-2019

Het buurthuis organiseert:

17-03-2019

39ste Buurtvolleybaltoernooi

Het jaarlijkse gezellige en sportieve buurtvolleybaltoernooi staat weer voor de deur. 

 

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april a.s. staat de MFA de Boomgaard in het teken van volleybal. In de gymzaal wordt het jaarlijkse buurtvolleybaltoernooi georganiseerd. Alle sporters en supporters zijn welkom in de bar van het buurthuis voor een praatje en een drankje. Er is volop gelegenheid om om na te praten over alle wedstrijden en mooie momenten.

 

Het wordt natuurlijk als vanouds gezellig. Meer informatie op de website van het organisatiecommité.

 

06-03-2019

Open Beemster Indoor Kampioenschap Steenwerpen

Zondag 17 maart 2018 organiseren wij voor de  derde keer het Open Beemster  Indoor Kampioenschap Steenwerpen. Teams van 6 werpers strijden tegen elkaar om de felbegeerde beker en titel. De wedstrijd start om 14.00 uur. Inschrijven kan nog. Meer informatie lees je hier

 

03-03-2019

Gezellige high tea!

Wij organiseren op zaterdag 9 maart  een  gezellige high tea voor buurt- en dorpsgenoten die de 55 zijn gepasseerd. Genieten van lekkere hapjes en bijpraten met bekenden en nieuwe dorpsgenoten.

 

De kosten zijn per persoon € 2,50, daarvoor hoef je het niet te laten. 
Vanaf 14.00 uur ben je van harte welkom. Wel graag vooraf opgeven, want er is beperkt plek. 

 

Vooraf opgeven kan via info@buurthuiszuidoostbeemster.nl.

27-02-2019

Zondagmiddagpodium en wijnproeverij

Zondag 3 maart organiseren wij weer een Zondagmiddagpodium. 

 

Om 15.00 uur treedt The High Gain Valve Band op. Een enthousiaste band die voorheen voornamelijk muziek uit de jaren '60 speelde. Onlangs heeft de band het repertoire uitgebreidt met muziek uit de jaren '70, '80 en '90. Waarin ook Nederlandse nummers niet ontbreken. Meer info? Klik hier.

 

Tijdens dit optreden kunt u heerlijke wijntjes proeven van De Wijn Zusjes. Tamara en Roxane, van de Zuiderweg 20, zijn in 2018 een wijnbedrijf gestart. Specialisatie is Bag in Box wijn van goede kwaliteit. Laat u verrassen door hun lekkere wijnen. Alvast meer info? Kijk op hun website

 

10-02-2019

Kindercarnalval op zaterdag 2 maart

Carnavalsvereniging De Leutige Kerckhaenen uit de Westbeemster organiseert voor de kinderen uit de Beemster een gezellige carnavalsmiddag.  

 

Een middag dansen, zingen en playbacken. Natuurlijk mag je je leukste verkleedkleren aan doen! Dat vinden we leuk!.

Je kan je aanmelden via info@buurthuiszuidoostbeemster.nl.  

De middag begint om 14.00uur. 

 

30-01-2019

Wekelijks in het buurthuis!

In ons buurthuis worden wekelijks veel activiteiten georganiseerd.

 

Heb je ook zin om iets te ondernemen met buurtgenoten? Wil je sportief bezig zijn of juist creatief? Wil je onder genot van een drankje een biljartje leggen? Dat kan allemaal. Kijk op onze activiteitenpagina en kom gezellig mee doen!


We ontmoeten je graag in ons gezellige buurthuis. 

09-01-2019

Zondagmiddagpodium

Zin in een gezelllige muzikale middag? Op zondag 27 januari 2019 treden in onze gezellig bar op het trio Menni More en het duo the View. We zijn open van vanaf 14.30 uur. En de optredens beginnen om 15.00 uur.  En de toegang is zoals altijd vrij! Meer informatie? Klik hier. 

 

27-12-2018

Vacature

Onze assistent beheerder gaat met zwangerschapsverlof. Daarom zijn wij op zoek naar iemand die ons de komende maanden kan ondersteunen. Wij zoeken een 

 

MEDEWERKER (M/V)

 

voor 12 uren in de week 

voor de periode van 1 januari tot en met 30 april 2019

met name voor de vrijdagmiddag en avond

 

Heb je interesse?

Meer informatie lees je hier. Of neem contact met ons op via 0299 – 42 76 61.

24-12-2018

Prettige Feestdagen!

Het bestuur en alle vrijwilligers van het buurthuis wensen u een goede jaarwisseling en een gezelllig en gezond 2019. Wij ontmoeten u graag weer in 2019 in ons buurthuis. 

 

22-11-2018

Kerststukjes

Op zaterdag 8 december organiseren wij een superleuk workshop voor mannen. Vorig jaar organiseerden wij met doorslaand succes "Kerststukjes door mannen". En het resultaat was geweldig. Er zijn hele mooie stoere kerststukjes gemaakt, met mannelijke elementen. 

 

Vanaf 20.00 uur ben je van harte welkom. Om 20.30 uur start onder deskundige leiding de workshop. Meldt je snel aan via info@buurthuiszuidoostbeemster.nl. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Voor € 20,-- heb je een leuke avond met koffie, koek, hapjes en een heel leuk Kerststuk. Meer informatie lees je hier  

 

Kerststukjes

18-11-2018

Sinterklaas in Zuidoostbeemster

Sinterklaas is weer in het land. Op zaterdag 17 december is hij aangekomen in Zaandam!.

 

En natuurlijk komt hij ook dit jaar weer naar Zuidoostbeemster. Zoals gebruikelijk komt hij de zaterdag vóór zijn verjaardag (1 december 2018) de Zuidoostbeemster bezoeken. 

  

Zoals altijd hoeft de Sint niet alles zelf te regelen; 

hij weet zich verzekerd van de hulp van mensen van speeltuinvereniging “de Spelemei” en van vele andere vrijwilligers!! 

 

Alle kinderen zijn van harte welkom op Sint’s receptie in de gymzaal van het buurthuis. Deze receptie is gepland van 14.00 tot 15.00 uur. De plaatsen vooraan zijn gereserveerd voor de allerkleinsten. Volwassenen kunnen achterin de zaal plaats nemen. 

05-11-2018

Koningsdagfeest 2019

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het zover: Koningsdag!

 

Het feest in de Zuidoost wordt jaarlijks georganiseerd door de Oranjevereniging. En elk jaar is het weer een fantastisch feest. Op 1 november 2018 heeft de Oranjevereniging aangekondigd dat zij in 2019 de organisatie niet kunnen doen. Maar een feest in de Zuidoost komt er zeker.

 

Het Buurthuis neemt de organisatie van het feest één jaar van de Oranjevereniging over.

  

We zijn nu in volle voorbereiding van een groots feest met activiteiten voor kinderen en gezelligheid voor ouders, opa's en oma's, vrienden en bekenden. Hou onze FB-pagina en website in de gaten. 

 

Wil je mee helpen om het feest een succes te maken? We zoeken vrijwilligers die ons op die dag 2 á 3 uurtjes willen helpen. Aanmelden kan telefonisch of via info@buurthuiszuidoostbeemster.nl

29-10-2018

Workshop BARS tm

Op Zaterdag 3 november geeft José Veltman van 10:00 tot 17:00 uur een Workshop BARS™ in het buurthuis. 

 

Wil jij ook eens ervaren om al je overtollige bagage los te kunnen laten, maar ook al die aannames, overtuigingen en misschien wel angsten die je belemmeren om met nieuwsgierigheid en onbevangenheid elke dag tegemoet te kunnen treden? Zou jij het ook fijn vinden om wat meer rust in je hoofd te kunnen krijgen? Wil jij dit ook? Boek dan een BARS™ workshop!  

Tijdens deze BARS™ Workshop geef je zelf twee behandelingen en mag je ook twee behandelingen ontvangen. Na afloop krijg je een certificaat en duidelijke hand-out mee, zodat je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen.

 

Meer informatie? Lees de flyer, klik hier of bezoek de website van Massagepraktijk Panacee

17-10-2018

Zondagmiddagpodium

Op 4 november 2018 treed Rachel op tijdens ons ZONDAGMIDDAGPODIUM. 
Deze energieke popband omschrijft hun werk als Rachelcitrant.

 

Van harte welkom allemaal. Om ongeveer 15.30 uur begint het optreden. Meer informatie? Klik hier.

30-09-2018

Versterking van ons team!

Het Buurthuis Zuidoost organiseert en faciliteert activiteiten voor alle inwoners van Zuidoostbeemster. Van taalcursus tot yogales, van volleybaltoernooi tot buurtdiner.

 

Het buurthuis draait voornamelijk op vrijwilligers. Wij zetten ons met veel plezier en enthousiasme in om het de gebruikers en bezoekers naar de zin te maken. Wij kunnen hierbij altijd extra handen en inzet gebruiken. Daarom zijn wij op zoek naar

 

Vrijwilligers (m/v)

 

Vind je het leuk om iets te doen in ons dorp en voor je buurtgenoten? We kunnen hulp gebruiken op allerlei gebied. Voor in het bestuur, om als gastheer, gastvrouw bardiensten te draaien, in de ondersteuning voor technische en facilitaire klussen, maar ook voor promotie activiteiten

 

Wil je ons team versterken of wil je hierover informatie? Meld je dan bij de beheerders of mail ons via info@buurthuiszuidoostbeemster.nl

 

19-09-2018

Burenontbijt op burendag!

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat 

je samen viert met je buren en de buurt.

 

Op zaterdag 22 september wordt het Burendagontbijt van Zuidoostbeemster weer in ons buurthuis georganiseerd. We gaan om half 10 aan tafel. De kosten bedragen € 2,50 per volwassene en kinderen tot 12 jaar eten gratis mee.

 

Geef je snel op! Aanmelden kan via info@buurthuiszuidoostbeemster.nl

12-09-2018

Nieuw cursus aanbod

Ook zin om een leuke cursus of training te volgen? In ons buurthuis biedt Evean verschillende nieuwe cursussen aan:

 

   *  Spaans voor beginners/gevorderden      
            * Tai Chi  
   * Digitale fotografie  
   * Balans in voeding en beweging  
   * Mentaal en fysiek sterker worden  

 

Meer informatie over het aanbod (programma, aantal cursussen en kosten) staan op de website van Evean

 

27-08-2018

Eerste buurtdiner seizoen 2018/2019

Op 17 september 2018 organiseren we het eerste buurtdiner 

van seizoen 2018/2019. Er wordt een heerlijke maaltijd bereid door onze vrijwilligers. 

 

Gezellig bij praten met buurtgenoten onder het genot van een heerlijke maaltijd. Iedereen is welkom. Meldt u dus snel aan! (er is beperkte capaciteit). Aanmelden kan  telefonisch (werkdagen) of via mail. We gaan om half zes aan tafel.

 

Wees er snel bij, want er is beperkt plek. 


De kosten bedragen € 7,50, inclusief een drankje!

27-08-2018

Start van het seizoen op 3 september

Na een heerlijke zomer met mooi weer en veel zonneschijn is het weer tijd om de activiteiten op te starten. Vanaf 3 september 2018 kunt u weer in het buurthuis terecht voor veel activiteiten. Kijk op onze kalender en onze evenementenpagina voor sportieve, gezellige en leuke activiteiten! De medewerkers en de vrijwilligers staan klaar om u te ontmoeten, u bent weer van harte welkom!

 

19-07-2018

Fijne Vakantie!

Alle vrijwilligers en het bestuur van het Buurthuis Zuidoost wensen u een zonnige en ontspannen zomer. Een aantal wekelijkse activiteiten hebben nu een zomerstop. Vanaf begin september organiseren we weer allerlei activiteiten en dan hopen wij u ook weer te zien. 

11-07-2018

GESLAAGD MIDZOMERFEEST

Zaterdag 7 juli 2017 hebben we een fantastisch MIDZOMERFEEST gevierd. Een mooi begin van de zomer!

 

Het begon de 7de met een fietspuzzeltocht organiseerd door de Oranjevereniging. De berichten hierover waren unaniem enthousiast! 

 

Tijdens de bekendmaking van de winnaars van de puzzeltocht was het midzomerfeest al losgebarsten. De opkomst overtrof de verwachtingen: meer deelnemers dan vorig jaar.

 

En voor iedereen was er iets te beleven: Skeltertrek (met maar liefst 85 deelnemertjes) en een springkussen, vrolijke muziek en heerlijke BBQ en leuke prijzen met het rad van fortuin! 

 

Met dank aan de sponsors voor de prijzen en de bijdragen om het feest mogelijk te maken. 

 

01-07-2018

Meedoen aan de Skeltertrekwedstrijd.

 

Jullie (kinderen) doen toch ook mee met de Skeltertrekwedstrijd  tijdens het Midzomerfeest op zaterdag 7 juli 2018?

 

En daarna natuurlijk, met z'n allen, genieten van muziek, BBQ  live-muziek en leuke prijzen winnen door het Rad van Fortuin! Geef je snel op voor het de BBQ, het kan nog steeds! Het weer belooft mee te werken. Het wordt een zonnige en vrolijk feest.

 

Aanmelden voor de BBQ?  Klik voor meer informatie hier

 

 

23-06-2018

Aanmelden kan nog steeds!

Vrolijk worden we van alle aanmeldingen voor het Midzomerfeest die binnenstromen! Het wordt weer een gezellig en vrolijk feest.

 

Heb jij je al aangemeld voor het Midzomerfeest of de leuke fietstocht georganiseerd door de Oranjevereniging? Het kan nog steeds! 


Aanmelden voor het Midzomerfeest doe je door de kosten over te maken of op werkdagen per pin of contant te betalen in het buurthuis. Meer info: op de pagina aanmelden. Aanmelden voor de fietstocht kan via het inschrijfformulier, klik hier.

29-05-2018

Midzomerfeest!

Ook dit jaar organiseren wij een spectaculair Midzomerfeest! Het lijkt nog ver weg maar het voor je het weet is het zover. 

 

De datum is 7 jul 2018. Samen met de Oranjevereniging organiseren we een leuke dag! Een fietspuzzeltocht (2 afstanden), een BBQ, live muziek en het Rad van Fortuin met leuke prijzen. Wil je al meer weten? Klik dan hier. Maar reserveer in ieder geval de datum in je agenda!

14-05-2018

Buurtdiner

Het laatste buurtdiner van seizoen 2017/2018 organiseren wij op maandag 28 mei. Er wordt een heerlijke maaltijd bereid door onze vrijwilligers. 

 

Gezellig bij praten met buurtgenoten onder het genot van een heerlijke maaltijd. Iedereen is welkom. Meldt u dus snel aan! (er is beperkte capaciteit). Aanmelden kan  telefonisch (werkdagen) of via mail. We gaan om half zes aan tafel.


De kosten bedragen € 7,50, inclusief een drankje!

02-05-2018

Open Dag Beemster

Op donderdag 10 mei 2018 organiseert 'Stichting Open dag Beemster' weer de Open Dag in de Beemster. Het buurthuis doet natuurlijk mee!. Er zijn verschillende activiteiten en exposities. Lees meer op onze evenementenpagina.

 

Het programma van alle deelnemers in de hele Beemster is in het buurthuis te kopen voor € 1,-- per stuk. 

 

22-04-2018

Koningsdag

Op Koningsdag vrijdag 27 april 2018 organiseert de Oranjevereniging Zuidoostbeemster weer een gezellige spelletjesmiddag voor de kinderen. Iedereen (ouders, grootouders, ooms en tantes en andere dorpsgenoten) is natuurlijk van harte welkom. Met elkaar maken we er weer een gezellig en vrolijk 'oranje'feest van.  

 

  

locatie  schoolplein, gymzaal en buurthuish MFA De Boomgaard
aanvang  vanaf 12.30 uur
spelkaarten    voorverkoop bij de Oranjevereniging (op = op) 

 

18-03-2018

38ste Buurtvolleybaltoernooi

Het jaarlijkse gezellige en sportieve buurtvolleybaltoernooi staat weer voor de deur. 

 

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april a.s. staat de MFA de Boomgaard in het teken van volleybal. In de gymzaal wordt het jaarlijkse buurtvolleybaltoernooi georganiseerd. Alle sporters en supporters zijn welkom in de bar van het buurthuis voor een praatje en een drankje. Er is volop gelegenheid om om na te praten over alle wedstrijden en mooie momenten.

 

Het wordt natuurlijk als vanouds gezellig. Meer informatie op de website van het organisatiecommité

07-03-2018

Open Beemster Kampioenschap Indoor Steenwerpen

Zondag 18 maart 2018 organiseren wij voor de tweede keer het Open Beemster Kampioenschap Indoor Steenwerpen. Teams van 6 werpers strijden tegen elkaar om de felbegeerde beker en titel. De wedstrijd start om 14.00 uur. Inschrijven kan nog. Meer informatie lees je hier

25-02-2018

HIGH TEA voor 55+

Op zaterdag 10 maart zijn alle 55 plussers weer welkom in ons buurthuis voor een gezellige High Tea. Heeft u zin een praatje en een leuke vrolijke middag met buurtgenoten: kom om 14.00 uur bij ons thee drinken. Het is altijd erg gezellig. Meer informatie klik hier

13-02-2018

ZONDAGMIDDAGPODIUM

Ook in de maand maart organiseren wij weer een gezellige muziekmiddag in ons buurthuis!

 

Op zondag 4 maart 2018 treedt de band THE FIFTIES op!

 

De zaal is open om om 14.30 uur en het optreden begint om 15.00 uur. Voor meer informatie klik je hier.

 

01-02-2018

Buurtdiner

 

Op maandag 12 februari is het weer tijd voor een diner met buurtgenoten. Er wordt een heerlijke Italiaanse maaltijd bereid door onze vrijwilligers. 

 

Iedereen is welkom. Meldt u dus snel aan! (er is beperkte capaciteit). Aanmelden kan  telefonisch (werkdagen) of via mail. We gaan om half zes aan tafel.


De kosten bedragen € 7,50, inclusief een drankje!

14-01-2018

ZONDAGMIDDAGPODIUM

Zin in een gezellige middag? op zondag 28 januari 2018 treedt het duo Blues & Greens op in onze sfeervolle bar. Het optreden begint om 15.30 uur. Meer informatie? Klik hier.

 

31-12-2017

Repair Café

 

Het eerste 'Repair Café" van 2018 is op dinsdag 16 januari 2018. We organiseren dit natuurlijk  weer samen  met de vrijwilligers van WONEN PLUS. Het repaircafé is geopend van 9.30 uur tot 11.30 uur. Voor meer informatie  klikt u hier.

27-12-2017

Gezellig en gezond 2018

Het bestuur en alle vrijwilligers van het buurthuis wensen u een goede jaarwisseling en een gezelllig en gezond 2018. Wij ontmoeten u graag weer in 2018 in ons buurthuis. We organiseren voor jong en oud afwisselende en leuke activiteiten. 

 

23-11-2017

Alleen voor Mannen - kerststukjes maken

Speciaal voor mannen organiseren wij een gezellige en creatieve ;-) avond: kerststukjes maken!

 

Op zaterdag 9 december ben je van harte welkom om onder leiding van een ervaren bloemiste een mooi kerststuk te maken. Vanaf 20.30 uur ben je welkom en de kosten bedragen € 17,50 (inclusief materialen en hapjes). Drankjes zijn voor eigen rekening. 

 

Graag even opgeven, liefst voor 6 december, via info@buurthuiszuidoostbeemster.nl of telefonisch 0299-42 76 61

 

Je gaat gegarandeert met een mooi kerststuk naar huis. Meer informatie vind je op onze evenementenpagina, klik hier

14-11-2017

Repair Café

 

Wij organiseren, samen  met de vrijwilligers van WONEN PLUS, op dinsdag  21 november van 9.30 uur tot 11.30 uur weer een ‘Repair Café’. De laatste van het seizoen 2016/2017! Voor meer informatie  klikt u hier.

  

25-10-2017

ZONDAGMIDDAGPODIUM

 

Op 5 november 2017 treedt Peu de Feu op tijdens ons ZONDAGMIDDAGPODIUM
Deze Noord Hollandse band speelt zigeunerjazz met een dikke knipoog naar de swing. 
 

Van harte welkom allemaal!. Vanaf 14.00 uur inloop met een gezellig bier en wijnproeverij. Om 15.30 uur begint het optreden. Meer informatie? Klik hier

07-10-2017

Versterking van ons team!

Wij organiseren en faciliteren activiteiten voor alle inwoners van Zuidoostbeemster. Van taalcursus tot yogales, van volleybaltoernooi tot buurtdiner. Dit doen wij voornamelijk met  vrijwilligers. Vanwege uitbreiding van activiteiten en zalen hebben we meer hulp nodig en zijn we op zoek naar

 Vrijwilligers (m/v)

 

 

Wil je ons team versterken? Meld je aan bij Petra, onze beheerder of mail ons via info@buurthuiszuidoostbeemster.nl

26-09-2017

Vrijdagavond : Dartavond

 

Aanstaande vrijdag, vrijdag 29 september 2017, wordt de Lounge zaal weer om gebouwd om een gezellige avond te darten. 

 

 

Vanaf 19.30 uur binnenlopen en om 20.00 uur kan er gedart worden. Voor meer informatie klik hier.

 

 

16-09-2017

Buurtdiner

 

Op maandag 25 september is het weer tijd voor een diner met buurtgenoten. Eén van onze vrijwilligers maakt een heerlijke maaltijd. Het is nog een verrassing wat hij maakt.   

 

Iedereen uit ons dorp is welkom. Meldt u dus snel aan! Dit kan bij onze beheerder, Petra Nederveen (telefonisch of via mail). We om half zes aan tafel.


De kosten bedragen € 7,50, inclusief een drankje!

16-09-2017

Buurtontbijt

Op zaterdag 23 september 2017 maken wij een ontbijtje voor 

iedereen die de BURENDAG gezellig en goed wil beginnen. Het ontbijt staat om 9.30 uur klaar!.

Meer informatie lees je op onze speciale pagina.

07-09-2017

Vacature

Het aantal activiteiten van het buurthuis breidt uit! Daarom zijn wij op zoek naar een 

 

ASSISTENT BEHEERDER 

(voor 11 - 14 uren per week)

 

Heb je interesse? Klik hier en vind informatie over wie wij zoeken en wat wij bieden. 

23-08-2017

Start activiteiten

In de week van 4 september starten de wekelijkse activiteiten. Dan kunt u weer in ons buurthuis terecht voor yoga, cursussen, balletles en nog meer. 

Benieuwd wat er allemaal is te doen? Kijk op op de pagina Activiteiten

En er zijn nog meer mogelijkheden. Evean biedt cursussen aan die, bij voldoende belangstelling, gevolgd kunnen worden in ons buurthuis.

Denk aan taalcursussen of denksport, bodyshape of iPad-les. Meer informatie is te vinden op de website van Evean, klik hier

 

23-07-2017

Een fijne Zomer!

Alle vrijwilligers en het bestuur van het Buurthuis Zuidoost wensen u een zonnige en ontspannen zomer. Een aantal wekelijkse activiteiten hebben nu een zomerstop. Vanaf begin september organiseren we weer allerlei activiteiten en dan hopen wij u ook weer te zien. 

18-07-2017

Geslaagd Midzomerfeest

Zaterdag 15 juli 2017 hebben we een fantastisch MIDZOMERFEEST gevierd. Een mooi begin van de zomer!

 

Met een grote opkomst van buurt en dorpsgenoten hebben we geslaagd feest gehad. Met elkaar hebben we een gezellige middag en avond feest gevierd. Voor iedereen was er wat te doen. Voor de kinderen spelletjes, een springkussen en een skeltertrek wedstrijd. Het feest werd opgeluisterd door goeie muziek en leuke prijzen met het rad van fortuin! 

 

Lees ook het verslag in de Binnendijks!

  

                     
11-06-2017

Midzomerfeest met Buurt BBQ

 

....de voorbereidingen zijn gedaan, wij zijn er klaar voor. Voor het Midzomerfeest op zaterdag 15 juli 2017!. 

 

Het belooft een gezellig en levendig feest te worden. Aanmelden kan nog steeds! Voor meer informatie lees alles op onze evenementenpagina, klik hier.

 

 

26-05-2017

Darten

De volgende dartavond is op vrijdag 9 juni 2017. 

 

Vanaf 19.30 uur binnenlopen en om 20.00 uur kan er gedart worden. Voor meer informatie klik hier.

 

 

17-05-2017

Open Dag Beemster

Op donderdag 25 mei 2017 organiseert 'Stichting Open dag Beemster' weer de Open Dag in de Beemster. Het buurthuis doet natuurlijk mee!. Er zijn verschillende activiteiten en exposities. Lees meer op onze evenementenpagina.

 

Het programma van alle deelnemers in de hele Beemster is in het buurthuis te kopen voor € 1,-- per stuk. 

 

02-05-2017

Repair Café

Wij organiseren, samen  met de vrijwilligers van WONEN PLUS, op dinsdag 16 mei van 9.30 uur tot 11.30 uur weer een ‘Repair Café’. De laatste van het seizoen 2016/2017! 

Voor meer informatie leest u hier verder.  

12-04-2017

Koningsdagfeest 27 april 2017

Op Koningsdag donderdag 27 april 2017 organiseert de Oranjevereniging Zuidoostbeemster weer een gezellige spelletjesmiddag voor de kinderen. Ouders, grootouders, ooms en tantes zijn natuurlijk van harte welkom om het een hele gezellige middag te maken. 

 

 

locatie  schoolplein, gymzaal en buurthuish MFA De Boomgaard
aanvang  vanaf 13.30 uur
spelkaarten    voorverkoop bij de Bloeiende Perelaar  (op = op) 


29-03-2017

ZONDAGMIDDAGPODIUM : UNICORN

Op 9 april 2017 is het buurthuis weer open voor het ZONDAGMIDDAGPODIUM! 

Vanaf 15.00 uur zijn we open en het optreden begint om 15.30 uur. 

 

Unicorn

 Unicorn

....is een Ierse Swingfolkband met een zeer veelzijdig repertoire.

 

Tijdens het ZONDAGMIDDAGPODIUM treden ze op in de driemansbezetting met Jolanda Traarbach (zangeres), John Kuiper (gitarist) en Martien Tijburg (acordeonist).

 

Meer informatie leest u als u hier klikt. 

25-03-2017

Dartavond 28 april 2017

De volgende dartavond is op vrijdag 28 april. We organiseren dan een gezellige Dartavond. Bij voldoende belangstelling, in het vervolg elke laatste vrijdag van de maand. De zaal is open om 19.30 uur en vanaf 20.00 uur kan er gedart worden. Voor meer informatie lees verder.

22-03-2017

37ste Buurtvolleybal toernooi

Een gezellig en sportief evenement georganiseerd door en voor inwoners van Zuidoostbeemster.

 

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 april a.s. staat de MFA de Boomgaard in het teken van volleybal. In de gymzaal wordt het jaarlijkse volleybaltoernooi georganiseerd. Alle sporters en supporters zijn welkom in het buurthuis voor hun drankjes en om na te praten over de wedstrijd en alle mooie momenten. 

 

Het wordt natuurlijk als vanouds gezellig. Meer informatie op de website van het organisatiecomité. 

15-03-2017

Geslaagde High Tea!

Het was druk in het buurthuis, zaterdag 11 maart 2017. 

Een goed bezochte Kinderkleding- en speelgoedmarkt, maar vooral een

heel gezellige High Tea!

 

Een leuk verslag is geplaatst op de Beemster Bengel. Klik hier en u leest meer! 

12-03-2017

Repair Café

Op dinsdag 21 maart 2017 opent het buurthuis zijn deuren voor het Repair Café. Van 9.30 uur tot 11.30 uur zijn de vrijwilligers weer van de partij om huishoudelijke spullen te laten repareren. Meer informatie leest u hier.

13-02-2017

Indoor Kampioenschap STEENWERPEN

Zin in een gezellige middag en een leuke wedstrijd met vrienden en buurtgenoten? 

 

Op 19 maart a.s. organiseren wij een indoor wedstrijd Steenwerpen. Er kunnen in totaal 12 teams strijden om de eer en de titel Kampioen INDOOR STEENWERPEN ZUIDOOSTBEEMSTER

 

Dus heb je een team van 6 werpers en 1 schrijver? Schrijf je dan in via email (info@buurthuiszuidoostbeemster.nl) of telefonisch (0299 - 42 76 61) 

 

Wedstrijdinformatie

Inschrijfgeld : € 10,-- per team

Start wedstrijd : 14.00 uur

Prijsuitreiking : ongeveer 17.00 uur 

Wedstrijdlocatie : Middenpad 2, Zuidoostbeemster

 

13-02-2017

High Tea voor 55+

Op zaterdag 11 maart organiseren we een High Tea voor inwoners van Zuidoostbeemster van 55 jaar en ouder. Gezellig samen thee drinken en lekkernijen proeven. 

 

De middag begint om 14.00 uur en is bedoeld voor dorpsgenoten die veel alleen zijn en weinig uitjes hebben. 

 

De kosten voor de High Tea zijn per persoon € 4,--

 

Graag vooraf opgeven. Dit kan bij de beheerder van het buurthuis, Petra. Zij is te bereiken via email (info@buurthuiszuidoostbeemster.nl) of telefonisch via nummer (0299 - 42 76 61).

01-02-2017

ZONDAGMIDDAGPODIUM : SYA

Op 12 februari 2017 is het buurthuis weer open voor het ZONDAGMIDDAGPODIUM!

Vanaf 15.00 uur zijn we open en het optreden begint om 15.30 uur.

 

SYA

..... is een muzikaal trio bestaande uit  Sophie de Graaf, Yvonne Leek en Amanda Muller. Ze begeleiden zichzelf op verschillende instrumenten.

 

Ze maken akoestische meerstemmige luistermuziek. Naast covers in een eigen jasje spelen ze ook eigen werk. Ze laten zich inspireren door pop- folk- en country. De meerstemmige zang is kenmerkend voor dit trio. De stemmen klinken prachtig bij elkaar. Alvast een voorproefje? Kijk op hun website www.syamusic.nl.

 

Het belooft een sfeervolle en muzikale middag te worden. Dus kom en geniet van de muziek. De toegang is vrij. 

 

15-01-2017

Versterking van ons team!

Onze activiteiten breiden uit, daarom zoeken we enthousiaste mensen die gastheer of gastvrouw willen zijn in het buurthuis. Het gastheer-/gastvrouwschap houdt in:

 

 *   ontvangen van gasten en bezoekers en hen wegwijs maken in het buurthuis
 *   verzorgen van koffie , thee en andere drankjes en versnapperingen 
 *   beantwoorden van vragen over activiteiten, afspraken 
 *  .... en natuurlijk zomaar een praatje maken met gasten en bezoekers

 

Lijkt dit je wat en wil je meer weten? Bijvoorbeeld over de tijden en hoevaak je ingezet wordt? Neem dan contact op met de beheerder, Petra Nederveen. Je kunt haar bellen (0299-427661) of mailen buurthuiszuidoostbeemster@live.nl

 

02-01-2017

Repair Café

 

Dinsdag 17 januari is het Repair Café open.

Van 9.30 uur tot 11.30 uur kunt u terecht om uw spulletjes te laten repareren. 

 

Vrijwilligers voeren reparaties uit aan allerlei kleine huishoudelijke apparaten of meubelstukken. Heeft u iets wat kapot is en gerepareerd moet worden? Kom dan naar het buurthuis.  Natuurlijk staat de koffie ook weer klaar. Dus is het ook gezellig bijpraten met buurtgenoten.

 

19-12-2016

Prettige Feestdagen!

Het bestuur en alle vrijwilligers van Stichting Wijkcentrum Zuidoostbeemster wensen alle bezoekers en gebruikers van het buurthuis prettige feestdagen, een fijne jaarwisseling en een gelukkig en voorspoedig 2017!

  

29-11-2016

Workshop Kerststukjes ALLEEN VOOR MANNEN

 

Het Buurthuis organiseert speciaal voor mannen op zaterdag 10 december 2016 een Kerstworkshop. De workshop begint om 20.30 uur. De kosten zijn € 17,50 per persoon (inclusief materialen en hapjes). En de workshop is echt alleen toegankelijk voor mannen!

 

Onderleiding van een ervaren bloemiste maak je een mooi kerststuk. Natuurlijk in "echte mannen"stijl. Het stuk heeft de kerstsfeer en bevat echte 'mannelijke elementen’. Elementen die de vrouwen niet zullen gebruiken. Het zal zeker een aanwinst zijn voor de kerstbeleving in je huis!

 

Alleen voor mannen!

Behalve de bloemiste natuurlijk. En zij heeft al gemeld dat zij er geen moeite mee heeft om een avond in mannensfeer te vertoeven.

 

Tijdens de avond is materiaal te verdienen door het beantwoorden van echte mannenvragen. Vragen waarop alleen jij als 'echte man’ het antwoord weet. En er zijn natuurlijk echte mannendrankjes te drinken en er is voldoende gelegenheid om de kelen regelmatig te smeren.

 

Snel aanmelden

De workshop is in sommige delen van het land een echte kraker waar al ver van tevoren voor wordt geboekt. Dus wacht niet te lang met de opgave voor deze workshop via e-mail: info@buurthuiszuidoostbeemster.nl of via 0299 - 427661 of rechtstreeks bij de benedenbar van het Buurthuis, Middenpad 2, 1461 BW Zuidoostbeemster. 

 

23-11-2016

Sinterklaas op 3 december in Zuidoostbeemster

Ook dit jaar zal Sinterklaas de zaterdag vóór zijn verjaardag in de Zuidoostbeemster aanwezig zijn. Zoals altijd hoeft de Sint niet alles zelf te regelen; hij weet zich verzekerd van de hulp van mensen van speeltuinvereniging “de Spelemei” en van vele andere vrijwilligers!!

 

Alle kinderen zijn van harte welkom op Sint’s receptie in de gymzaal van het buurthuis. Deze receptie is gepland van 14.00 tot 15.00 uur. De plaatsen vooraan zijn gereserveerd voor de allerkleinsten. Volwassenen kunnen achterin de zaal plaats nemen. 

 

Om 15.30 uur start de rondrit van Sinterklaas en zijn gevolg vanaf het buurthuis (MFC).

 

Ook dit jaar is het mogelijk dat u tijdens de rondrit een pakje ontvangt voor uw kind(eren), gebracht door de Bezorg-Pieten. Pakjes-Pieten kunnen deze pakjes inleveren in het clubgebouw van “de Spelemei” aan het Winterrietpeerpad op vrijdagavond 2 december van 19.00 – 20.00 uur. Graag duidelijk voorzien van naam en adres. Graag meerdere pakjes voor één adres in 1 zak(je) aanleveren.

05-11-2016

ZONDAGMIDDAGPODIUM : Olieplatform

 

Op zondag 13 november 2016 treedt de formatie Olieplatform op in het buurthuis.  De zaal is open om 15.00 uur en het optreden begint om 15.30 uur.

 

OLIEPLATFORM 

Vier Hoornse mannen die twee jaar achter elkaar op het podium in Onder de Linden hoge “oren” te scoorden bij Muziek aan de Middenweg. Tijdens het ZONDAGMIDDAGPODIUM spelen zij hun aanstekelijke Gypsy Jazz en Poppie Acoustic Impro. 

 

Ze kennen elkaar door en door. Als vrienden en muzikaal weten ze zich steeds opnieuw te vinden. Laat je verrassen door melodieën van Django Edwards, Paco de Lucia, Rosenberg trio, The Stones en zelfs Mozart en Beethoven!

 

Gitaar: Timber Povee en Daniël Baay Drums: Stephan Stalenhoef Contrabas: Hein Nagelmaeker

 

De entree is vrij. Wilt u zeker zijn van een zitplaats? Neem dan even contact op met Petra via info@buurthuiszuisoostbeemter.nl

05-11-2016

Repair Café op 15 november

Dinsdag 15 november gaat het Repair Café weer open.

Van 9.30 uur tot 11.30 uur kunt u terecht om uw spulletjes te laten repareren. 

 

Vrijwilligers staan klaar om reparaties uit te voeren aan allerlei kleine huishoudelijke apparaten of meubelstukken. 

  

Natuurlijk staat de koffie ook weer klaar. 

03-10-2016

Zondagmiddagpodium

In het seizoen 2016/2017 halen wij muziek naar het Buurthuis. Voor een vrolijke en gezellige zondagmiddag hebben wij een 3-tal formaties uitgenodigd om hun muziek te laten horen.  Alle optredens beginnen om 15.30 uur en zijn gratis te bezoeken. 

 

Op 13 november 2016 treedt de groep Olieplatform op. Een groep van Hoornse mannen die aanstekelijke Gypsy Jazz en Poppie Acoustic Impro muziek maken. Tijdens "Muziek aan de Middenweg" wisten zij het publiek zeer goed te vermaken. Facebook: Olieplatform

 

12 februari 2017 treedt het muzikale trio SYA op in het buurthuis. Drie zangeressen brengen acoustische meerstemmige luistermuziek. Facebook: SYA

 

En tot slot op zondag 9 april verzorgt de Ierse Swing-Folk Band Unicorn een afwisselende show met  muzikale hoogtepunten door een mengeling van stijlen (Nederlandstalige Shanties, zigeunermuziek en popballades). Website: Unicorn

25-09-2016

Buurtdiner

Op dinsdag  4 oktober is het weer tijd voor een diner met buurtgenoten. Er wordt een heerlijke italiaanse maaltijd bereid.  

 

Iedereen uit ons dorp is welkom. Meldt u dus snel aan! Dit kan bij onze beheerder, Petra Nederveen (telefonisch of via mail). Op 4  oktober gaan we om half zes aan tafel.


De kosten bedragen € 7,50, inclusief een drankje!

07-09-2016

Repair Café

 

Dinsdag 20 september gaat het Repair Café weer open.

Van 9.30 uur tot 11.30 uur kunt u terecht om uw spulletjes te laten repareren. 

 

Vrijwilligers staan klaar om reparaties uit te voeren aan allerlei kleine huishoudelijke apparaten of meubelstukken. 

  

Natuurlijk staat de koffie ook weer klaar. 

24-08-2016

Start het nieuwe seizoen 2016-2017

Op maandag 29 augustus beginnen alle scholen weer. En dan start ook weer het seizoen voor alle activiteiten in het buurthuis. 

 

Kijk in ons activiteitenoverzicht! Wat opvalt dat er voor iedereen wel een leuke activiteit is. Diverse soorten yoga, dansles voor kinderen, biljarten voor ouderen, sporten, muziek en ga zo maar door. 

We zijn op dit moment leuke nieuwe activiteiten aan het voorbereiden. Hou onze website in de gaten. Zodra we iets te melden hebben zetten we dit hier op. 

 

We rekenen erop weer veel inwoners van ons dorp in ons buurthuis te mogen ontmoeten!

20-07-2016

Een fijne zomer!

Alle vrijwilligers en het bestuur van het Buurthuis Zuidoost wensen u een zonnige en ontspannen zomer. Een aantal wekelijkse activiteiten hebben nu een zomerstop. Vanaf eind augustus organiseren we weer allerlei activiteiten en dan hopen wij u ook weer te zien.  

20-07-2016

Geslaagd Midzomerfeest

Zaterdag 9 juli organiseerde het Buurthuis voor het eerste een Midzomerfeest als afsluiting van het het seizoen. Ondanks dat het weer aanvankelijk niet mee hielp werd het een fantastisch feest. In de Beemster Bengel heeft een mooi verslag gestaan met leuke foto's. Klik hier door en u leest het direct. 

18-06-2016

Eten met buurtgenoten op dinsdag 28 juni

Op dinsdag 28 juni organiseren we weer een gezellig buurthuisdiner. Onze kok maakt een weer een heerlijke maaltijd. Maar deze keer is het thema van het buurthuisdiner een verrassing. 

 

Iedereen die zin heeft in een gezellige maaltijd met buurtgenoten is van harte welkom. Aanmelden kan tot 24 juni bij Petra via 0299 - 427661 of via www.buurthuiszuidoostbeemster@live.nl

 

Voor de kosten hoeft u het niet te laten ( € 7,50 per persoon, inclusief een drankje). We gaan, op 28 juni, om ongeveer kwart voor zes aan tafel, maar het buurthuis is natuurlijk al eerder open.

08-06-2016

Midzomerfeest met Buurt BBQ

We organiseren als afsluiting van het schooljaar en het seizoen 2015/2016 voor de hele Zuidoostbeemster een spectaculair MIDZOMERFEEST met Buurt BBQ op zaterdag 9 juli 2016!

 

Voor iedereen, voor alle leeftijden zijn er activiteiten

* schiettent voor jong en oud

* rad van fortuin met leuke prijzen

* BBQ verzorgd door de koks van "De Jonckheeren

* springkussens

*...... en de hele middag en avond muziek met

o.a. live optredens van Benjamin van de Logt. 

 

Het wordt een heel gezellig feest dat u niet wilt missen. Voor de BBQ is vooraf aanmelden nodig. Doe dit uiterlijk voor 3 juli 2016. De kosten van de BBQ is €  10,-- pp. Kinderen tot en met 12 jaar eten gratis mee! 

 

Aanmelden kan persoonlijk bij Petra (in het buurthuis) of via storting van de kosten voor de BBQ op NL54RABO0369850092. Stort het bedrag voor de betalende BBQ-ers en vermeldt het aantal kinderen tot en met 12 (voor zover van toepassing). Meer informatie leest u hier

01-06-2016

Wandelen in de Beemster

Op zondag 5 juni vertrekt de 17de wandeling in en rond de Beemster vanuit het Buurthuis. De wandeling wordt georganiseerd door Beemster's Welvaart. Iedereen kan weer mee doen want er zijn routes met diverse afstanden (5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer). Meer informatie vindt u op de website van Beemster's Welvaart. 

 

De start en finish van de wandeling is vanuit het Buurthuis Zuidoost. De starttijden zijn afhankelijk van de te lopen afstand. 

22-05-2016

Frisfeest op zaterdag 4 juni

Voor de jeugd vanaf groep 8 organiseert het buurthuis samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin op zaterdag 4 juni een frisfeest!

 

Heb je zin in een feestje met je vrienden en vriendinnen? Koop snel een kaartje. De kaartjes kosten € 2,50 en zijn verkrijgbaar bij Ins & Outs in de Middenbeemster en natuurlijk in het buurthuis.

 

Het feest begint om 21.00 uur!

 

Heb je vragen over het feest stel ze via beemsterfris@gmail.com.

 

10-05-2016

Repair Café

Het laatste Repair Café van dit seizoen is dinsdag 17 mei.

 

U bent weer welkom met uw apparaten en huishoudelijke spullen. Vrijwilligers zitten om 9.30 uur klaar om met u allerlei reparaties uit te voeren. 

 

Natuurlijk staat de koffie ook weer klaar!

 

 

Het Repair Café wordt door het buurthuis georganiseerd samen met WonenPlus 

24-04-2016

Donderdag 5 mei - Open Dag in de Beemster!

Op de Open Dag van de Beemster, 

donderdag 5 mei 2016, zijn er allerlei activiteiten in ons buurthuis. Voor alle leeftijden is er wel iets.  

 

Workshop dans, workshop judo; demonstratie vliegen met model vliegtuigen; brandjes blussen met de brandweer en nog meer.

 

Het programma vindt u hier. 

 

De dag wordt muzikaal opgeluisterd door THE FIFTIES. Een band met divers repertoire; meer stemmige pop, blues, rock&roll en stevige rock.

Ze treden op vanaf 13.30 uur.

 

Het beloofd een leuke en energieke dag te worden.

U komt toch ook?

10-04-2016

Uitnodiging voor Koningsdag!

29-03-2016

36 ste Buurtvolleybal toernooi

Een gezellig en sportief evenement georganiseerd door en voor inwoners van Zuidoostbeemster.

 

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 april a.s. staat de MFA de Boomgaard in het teken van volleybal. In de gymzaal wordt het jaarlijkse buurtenvolleybaltoernooi georganiseerd. Alle sporters en supporters zijn welkom in het buurthuis voor hun drankjes en om na te praten over de wedstrijd en alle mooie momenten.

 

Het wordt natuurlijk weer als vanouds gezellig. Meer informatie leest u op de website van het organisatiecomité. Klik hier.

28-03-2016

High Tea groot succes!!

Op 12 maart 2016 organiseerden wij voor 

Zuidoostbeemsterlingen van 55 jaar en ouder een High Tea. Het verslag hierover leest u als u hier doorklikt en voor meer foto's kijkt u in het album 

 

We kregen zeer positieve reacties en daarmee is de High Tea zeer succesvol en voor herhaling vatbaar!

 

20-03-2016

We zoeken versterking van het team

 

 

09-03-2016

Repair Café

Dinsdag 15 maart is het Repair Café in het buurthuis weer geopend! Van 9.30 uur tot 11.30 uur kunt u terecht om uw spulletjes te laten repareren. 

 

Vrijwiligers staan klaar om allerlei reparaties uit te voeren aan allerlei kleine huishoudelijke apparaten of meubelstukken.  

 

Natuurlijk staat de koffie ook weer klaar! 

 

Het Repair Café wordt door het Buurthuis georganiseerd samen met WonenPlus.

21-02-2016

High Tea voor 55+

Op 12 maart organiseert het buurthuis een High Tea voor alle inwoners van Zuidoostbeemster van 55 jaar en ouder. Gezellig samen thee drinken en lekkernijen proeven. De middag duurt van 14.00 tot 16.00 uur en is vooral bedoeld voor dorpsgenoten die veel alleen zijn en weinig uitjes hebben.

 

Kunt u niet zelf komen? Wij regelen dat iemand u ophaalt. Voor de kosten hoeft u het niet te laten. U betaalt voor de hele middag High Tea maar € 2,--

 

Wel graag vooraf aangeven dat u komt en of wij u moeten halen (en terugbrengen natuurlijk). U kunt zicht tot en met 4 maart 2016 opgeven via het buurthuis, telefoonnummer 0299 42 76 61.


Deze High Tea wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds als onderdeel van NL Doet. 

13-02-2016

Eten met buurtgenoten op dinsdag 8 maart

Op dinsdag 8 maart organiseren we weer een gezellig buurthuisdiner. Dit keer maakt één van onze vrijwilligers, Jan ter Weele, zijn specialiteit klaar. Dit een heerlijke hachee.

 

Iedereen die dit lekker vindt en een gezellige maaltijd wil nuttigen met buurtgenoten is welkom. Aanmelden kan tot 4 maart bij Petra via 0299 - 427661 of via www.buurthuiszuidoostbeemster@live.nl

Voor de kosten hoeft u het niet te laten ( € 7,50 per persoon, inclusief een drankje). We gaan, op 8 maart, om ongeveer kwart voor zes aan tafel, maar het buurthuis is natuurlijk al eerder open.

 

06-02-2016

Dansdag op 20 februari 2016

Op 20 februari 2016 organiseert Lonneke Smorenburg van Dance with Pleasure voor kinderen en moeders een dansdag met allerlei workshops. Om 15.00 uur is er uurtje iets anders, dan geeft Pascal namelijk een judoles. 

 

De eerste workshop begint om 12.00 uur. Opgeven kan via l.smorenburg@live.nl

 

Klik voor de folder hier

06-01-2016

Repair Café

Dinsdag 19 januari  is het Repair Café in het buurthuis weer geopend! Van 9.30 uur tot 11.30 uur kunt u terecht om uw spulletjes te laten repareren. 

Vrijwiligers staan klaar om allerlei reparaties uit te voeren aan allerlei kleine huishoudelijke apparaten of meubelstukken.  

 

Natuurlijk staat de koffie ook weer klaar! 

 

Het Repair Café wordt door het Buurthuis georganiseerd samen met WonenPlus.

06-01-2016

Gezocht: schoonmaker / schoonmaakster

 

Wij zoeken, per direct, iemand die ons helpt het buurthuis schoon te houden. Het gaat in totaal om 4 uren (2 uren op donderdag en 2 uren op vrijdag). 

 

Heb jij tijd en wil je tegen een vergoeding dit doen?

Meld je dan bij Petra Nederveen, de beheerder van het buurthuis. Zij is bereikbaar via 0299 - 42 76 61 of viabuurthuiszuidoostbeemster@live.nl 

20-12-2015

Kerstvakantie

Vanaf 21 december tot en met 3 januari 2016 is het Kerstvakantie. Het buurthuis is in deze weken beperkt geopend. Moet u toch in het buurthuis zijn en staat u voor een dichte deur? Bel dan met de voorzitter, Wout Zeekant. Hij is te bereiken op telefoonnummer 06 - 44230821.

 

Het bestuur en alle vrijwilligers van Stichting Wijkcentrum Zuidoostbeemster wensen alle bezoekers van het buurthuis Prettige feestdagen, een spetterende jaarwisseling en een gelukkig en voorspoedig 2016!

En wij ontmoeten u natuurlijk graag weer snel in ons buurthuis. 

11-11-2015

Repair Café op 17 november!

Dinsdag 17 november is het Repair Café in het buurthuis weer geopend! Van 9.30 uur tot 11.30 uur kunt u terecht om uw spulletjes te laten repareren. 

 

Hebt u een stoel waar een poot van los zit? Of een broodrooster die niet meer werkt? Neem het mee naar het Repair Café om het te laten repareren. 

Er staan vrijwilligers, met 2 rechter handen klaar, om allerlei reparaties te doen. 

 

Natuurlijk is deze ochtend ook gelijk een fijne gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie bij te praten met buurtgenoten. 

 

Het Buurthuis organiseert het Repair Café samen met WonenPlus

13-10-2015

Happy Yoga

Er zijn nog plekken vrij in de yogalessen van Iris op maandag van 8.30 uur tot 9.30 uur. Al jaren geeft Iris yoga lessen in het buurthuis. Het is een lekkere maar ook pittige comi les van yoga en pilates oefeningen. Wilt u de week goed beginnen? Meldt u aan via onze beheerder of via een mailtje aan buurthuiszuidoostbeemster@live.nl

 

21-09-2015

Aanbod cursus Ki Body & Mind

Het is natuurlijk voor lichaam en geest om samen te werken als één. Wanneer dit gebeurt, realiseren we ons volledige potentieel. In de cursus Ki Body & Mind leer je hoe je lichaam en geest meer in ontspanning samen kan laten werken. Want als je lichaam en geest meer in samenwerking is, dan maakt dit je gelukkiger, gezonder en leeft meer in ontspanning. 

 

200

 

Deze cursus wordt gegeven door Praktijk Zielsgeluk. Kijk voor data en meer informatie op hun website  

.

07-09-2015

Repair Café op 15 september!

Dinsdag 15 september is het Repair Café in het buurthuis weer geopend! Van 9.30 uur tot 11.30 uur kunt u weer terecht om spulletjes te laten repareren.  

Er staan vrijwilligers, met 2 rechter handen, klaar om allerlei reparaties te doen aan uw huishoudelijke apparaten. Dus iedereen is weer van harte welkom!

 

Behalve dat uw spulletjes gerepareerd worden is het ook een gezellige ochtend. Onder het genot van een kopje koffie praat u bij met buurtgenoten.  

 

Een verslag van het vorige Repair Café leest u hier.

23-08-2015

Aanbieding bij de start van het dansseizoen

10-08-2015

Nieuwe cursussen in het buurthuis!

 

Vanaf september 2015 kunt u via Evean allerlei cursussen doen in het buurthuis.

 

Denk hierbij aan Spaans voor beginners, Mindfulness, Djembe, Tekenen  & Schilderen Aquarelverf, Tablet-les, Computerles en Chinees Schilderen & Kalligrafie. Meer informatie over de data en de kosten: kijk op het affiche. Of kijk op de website van Evean!  

 

06-07-2015

Vakantie

De vakantie periode is aangebroken.

 

Dit betekent dat veel van de wekelijks terugkerende activiteiten in het 

buurthuis een vakantiestop in lassen. Het buurthuis is daarom beperkt geopend. Moet u toch in het buurthuis zijn en staat u voor een dichte deur? Bel dan even met de voorzitter, Rob de Waal. Zijn gegevens staan op een mededelingblad dat u vindt bij de toegangsdeur van het buurthuis.  

 

Het bestuur en alle vrijwilligers wensen u een heel prettige zomer!

10-06-2015

Frisfeest !

Aanstaande zaterdag 13 juni wordt er weer een Frisfeest georganiseerd.

Van negen tot half twaalf 's avonds kan je terecht in het buurthuis in Zuidoost Beemster voor een gezellig feest met al je vrienden en vriendinnen. Woon je in de Middenbeemster dan kan je met onze gratis Dubbeldekker worden opgehaald. Geef je op via beemsterfris@gmail.com

15-05-2015

Wandelen in de Beemster

Op 7 juni organiseert Beemster's Welvaart de 16de wandeling in en rond de Beemster. Iedereen kan mee doen want er zijn weer routes met diverse afstanden ( 5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer) uitgezet. Meer informatie leest u in de Beemster Ringdijk strooifolder. Natuurlijk kunt u ook terecht op de website van Beemster's Welvaart.

De start en finish van de wandeling is vanuit het Buurthuis in Zuidoostbeemster. De starttijden zijn afhankelijk van de te lopen afstand. 

29-04-2015

Repair Café op 19 mei

Dinsdag 19 mei is het Repair Café in het buurthuis open! Van 9.30 uur tot 11.30 uur.

 

Hebt u een stoel waar een poot van los zit? Of een broodrooster die niet meer werkt? Breng het naar het Repair Café om ze te laten repareren. Er staan vrijwilligers, met 2 rechter handen, klaar om allerlei reparaties te doen aan uw huishoudelijke apparaten. 

 

Behalve dat uw spulletjes gerepareerd worden is het ook een gezellige ochtend. Onder het genot van een kopje koffie praat u bij met buurtgenoten. 

16-04-2015

Uitnodiging voor Koningsdag!

06-04-2015

Start Repaircafé Beemster

Samen met WonenPlus start het buurthuis een Repaircafé.

 

Afwisselend in de Middenbeemster (wijksteunpunt Middelwijck) en in het buurthuis in de Zuidoostbeemster wordt dit Repaircafé georganiseerd. Vrijwillige vaklieden staan klaar om allerlei reparaties te doen aan huishoudelijke apparaten.

 

Het eerste Repaircafe is op 9 april van 9.30 tot 11.30 uur in Middenbeemster. De eerste keer in het buurthuis zal zijn op dinsdag 19 mei 2015.  

 

Meer informatie leest u in dit   bericht in de krant of u belt naar WonenPlus, telefoonnummer 0299 74 80 32 

11-03-2015

Buurtvolleybal toernooi

Een gezellig en sportief evenement voor inwoners van Zuidoostbeemster.

 


Op vrijdag 10 en zaterdag 11 april a.s. staat MFA de Boomgaard 
in het teken van volleybal. In de gymzaal wordt het jaarlijkse buurtvolleybal toernooi georganiseerd. Alle sporters en supporters zijn welkom in het buurthuis voor hun drankjes en om na te praten over de wedstrijden en alle mooie momenten. Het is dit jaar alweer het 35ste tournooi.
 
Het wordt natuurlijk als van ouds gezellig. Meer informatie vind u hier. 
01-03-2015

Gezocht: schoonmaker / schoonmaakster

Wij zoeken iemand die op maandag- en vrijdagochtend gelegenheid heeft om het buurthuis schoon te maken. Heb jij tijd en wil jij tegen een vergoeding dit doen? Vanaf 1 april a.s. kan je dan bij ons aan de slag! 

 

Meer informatie bij Petra Nederveen, de beheerder van het buurthuis. Zij is bereikbaar via tel: 0299 - 427661 of via buurthuiszuidoostbeemster@live.nl

 

15-02-2015

Open Dag Beemster

Jaarlijks doen we mee aan de Open Dag van de Beemster. Dit jaar is dit op donderdag 14 mei 2015. We organiseren activiteiten van 10.00 tot 13.00 uur. Het programma wordt later bekend gemaakt.

 

Deelnemers die zelf activiteiten (expositie of voorstelling of demonstratie) willen organiseren en ruimte hiervoor nodig hebben kunnen natuurlijk ook bij ons terecht. Neem dan contact op met onze beheerder, Petra Nederveen, telefoonnummer 0229-427661 of via buurthuiszuidoostbeemster@live.nl  

 

01-02-2015

Repair Café

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Breng ze naar het Repair Café om ze (samen) te laten repareren. Inmiddels zijn er in heel Nederland Repair Café's. Klik hier voor meer informatie.

 

Oproep

Zo'n café willen we ook in Zuidoostbeemster organiseren, daarom zijn we op zoek naar handige mannen/ vrouwen die het leuk vinden om hieraan mee te werken. Alle praktische informatie hierover kun je op vragen bij Petra Nederveen, telefoonnummer 0229-427661 of via buurthuiszuidoostbeemster@live.nl 

17-01-2015

Gezellig eten met buurgenoten op 17 februari

Op dinsdag  17 februari 2015 organiseert het buurthuis een gezellige maaltijd. Onze kok, Sofie, heeft  een heerlijk gerecht in gedachten: een zogenaamd “Captainsdiner” ofwel een Hollandse rijst maaltijd zonder rijst. Wat moet u zich hier bij voorstellen? 

Laat u verrassen!

 

Het wordt in ieder geval gezellig tafelen met buurtgenoten. Onze kok heeft ons gegarandeerd dat het gerecht lekker en gezond is en helemaal past bij het winterseizoen. Het is ook geschikt voor mensen die vegetarisch eten.  De maaltijd wordt afgesloten met een bijpassend toetje. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.

 

U kunt zich opgeven via buurthuiszuidoostbeemster@live.nl of via één van onze gastvrouwen/heren in het buurthuis of via de beheerder Petra Nederveen.

21-12-2014

Kerstvakantie

Van 22 december 2014 tot en met 4 januari 2015 is het buurthuis gesloten.

 

Het bestuur en alle vrijwilligers van Stichting Wijcentrum Zuidoostbeemster wensen alle bezoekers van het buurthuis prettige feestdagen, een goede jaarwisseling en een gelukkig en voorspoedig 2015!

 

Wij rekenen erop u in 2015 weer vaak te mogen ontmoeten in ons buurthuis!

 

07-12-2014

Heerlijke stamppottenmaaltijd op 18 december

Op 18 december hebben de leerlingen van de Bloeiende Perelaar van een gezellig Kerstfeest met een kerstdiner.

 

Ook de ouders kunnen dan terecht in MFA De Boomgaard 

voor een lekkere maaltijd. Het buurthuis biedt voor iedereen die dat wil een lekker stamppottenmaaltijd aan. Tegen een kleine vergoeding kunt u aanschuiven. Belangstelling? Meldt u aan via buurthuiszuidoostbeemster@live.nl  of bij de beheerder Petra Nederveen. 

19-11-2014

Sinterklaas op 29 november in Zuidoostbeemster

Ook dit jaar bezoekt Sinterklaas, de zaterdag voor zijn verjaardag de gymzaal van het Buurthuis. Alle kinderen zijn van 14.00 tot 15.00 uur welkom op Sint's receptie. Na de receptie gaat de Sint natuurlijk nog een rondrit maken door ons dorp. De rondrit begint om 15.30 uur bij het buurthuis. 

 

Tijdens de rondrit kunnen de Bezorgpieten en Pakjespieten pakjes afleveren bij huisadressen. De pakjes moeten uiterlijk vrijdagavond 28 november (tussen 19.00 uur en 20.00 uur) ingeleverd zijn in het clubgebouw van de Spelemei aan het Winterrietpad. 

 

Nieuws
Uitgelicht
Facebook

Volg ons

Wijkcentrum Zuidoostbeemster

en blijf op de hoogte van onze activitieiten.

Wist u dat.....?

... de zalen van het buurthuis te huur zijn voor uw activiteit? Een cursus, workshop of een vergadering.

 

U kunt de catering en drankjes zelf regelen, maar dat kunnen wij ook voor u doen. Wilt u meer informatie kijkt u dan op de pagina zaalhuur of neem contact op met onze beheerders via 0299 - 42 76 61 of via info@buurthuiszuidoostbeemster.nl.

Repair Café

Het volgende Repaircafe is op dinsdag 21 mei 2019.

 

Het café is van 9.30 tot 11.30 uur te bezoeken. Meer informatie? Lees verder.

Algemene Voorwaarden

De algemene voorwaarden voor het gebruik van het buurthuis leest u hier

16
42
47
50
55
56
57
60
64
67
69
73
74
75
78
80